Wat doen wij?
De Noord Nederlandse Duikfederatie behartigt de belangen van duikers in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de kop van Overijssel en de Noord-Oost polder. We doen dit door contacten te onderhouden met beheerders van verschillende plassen die geschikt zijn voor de beoefening van de duiksport. Voor een overzicht van de duiklocaties in Noord Nederland, klik hier.

De NNDF stimuleert samenwerking tussen verenigingen, onder andere door het organiseren van evenementen, te functioneren als platform voor het delen van kennis, duikinstructeurs, en het gezamenlijk aanbieden van duikopleidingen en specialisaties. Wij hebben geen eigen instructeurs maar organiseren wel af en toe opleidingen in samenwerking met onze verenigingen.

De NNDF is een federatie en dat betekent dat we een vereniging van verenigingen zijn. Iedere duikvereniging, ongeacht of deze bij PADI, NOB, WOSD, NAUI of andere duikorganisatie aangesloten is, kan lid worden van de NNDF. Een aantal keer per jaar vergadert het bestuur van de NNDF met vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen.

Als lid van een NNDF-vereniging mag je duiken in o.a. Engelgaarde bij Ruinerwold en in de recreatieplas Gasselterveld. Is jouw duikvereniging geen lid van de NNDF en wil je hier toch duiken? Dan heb je een aparte vergunning nodig. Vraag deze aan via het aanvraagformulier. Let op! Er wordt actief gecontroleerd door BOA’s aan de waterkant of je in het bezit bent van een vergunning.