Logo NNDF

NNDF

Noord-Nederlandse
Duikfederatie

Waterplanten

De Verdwenen Waterplanten van Engelgaarde

We zijn er best een poos mee bezig geweest maar nu is het rapport over “De Verdwenen Waterplanten van Engelgaarde gereed.
Wat nu rest is een gesprek met de eigenaar van de plas “De Stichting Engelgaarde” de vissers en het waterschap. Wanneer dit zal plaatsvinden weten we nog niet maar... [ lees meer ]

 

Dosa

DOSA komt op bezoek bij de NNDF

Speciaal voor de NNDF komt de voorzitter van de DOSA naar Assen om op donderdag 26 april aanvang 20:00 uur een presentatie te geven over, het melden van duikincidenten en ongevallen.
Dit zal zijn in het clubhuis van Miramar Drenthe aan het achterpad 3 te Assen.
Ook als NNDF denken wij het... [ lees meer ]

 

Duikmuseum-1

Excursie Duikmuseum en Wouda gemaal

Op donderdag 15 maart 2018 organiseren we als NNDF een excursie naar het Duikmuseum en ook naar het Wouda gemaal, allebei in Lemmer.

In het museum zien we, van de meest moderne duikapparatuur tot de primitieve duikuitrustingen uit de Eerste Wereldoorlog.  We zullen er door de eigenaar een... [ lees meer ]

 

Trap engelgaarde1

Trap instapsteiger Engelgaarde nog onveilig!

Door het omvallen van een boom is de trap van de instapsteiger beschadigd geraakt. Maar dat is niet de enige reden dat de trap nu minder veilig is geworden. We hebben ook ontdekt dat een ligger van het trapbordes, bijna helemaal is doorgeroest. Als NNDF willen we natuurlijk ongelukken voorkomen... [ lees meer ]

 

Schade aan achterste instap Engelgaarde, Onveilig!!!

Helaas kregen wij vandaag, 28 sept. bericht dat de trap en het onderliggende platform, van de achterste instap dusdanig beschadigd zijn dat het de rapporteur, Douwe Klaas de Jong het niet verantwoord vond hiervan gebruik te maken.
Waardoor de schade is veroorzaakt was volgens zijn bericht... [ lees meer ]

 

Afb1

Binnenkort In het Veenmeer

Het duikteam “Karibu Divers” heeft iets nieuws bedacht. Waarom niet een helikopter als duikobject in het Veenmeer. Er was er blijkbaar een replica van een Chinook helikopter te koop in Friesland. Nou ja replica, het ding is bija op schaal 1:1 en weegt 6 ton!!
In samenwerking met de eigenaar... [ lees meer ]

 

Pagina 1 van 8  1 2 3 >  Last ›

Noord-Nederlandse Duikfederatie © 1970-2018   •   Mavanov Webdesign Groningen   •   Alle rechten voorbehouden