Logo NNDF

NNDF

Noord-Nederlandse
Duikfederatie

Gasselterveld

Duiken in het Gasselterveld

Het Gasselterveld is een ca. 85 ha groot meer dat meer dan 30 meter diep is. Het meer ligt in de boswachterij Gieten-Borger, iets westelijk van het dorp Gasselte.

De eigenaar van de plas is Staatsbosbeheer (SBB).  Het meer was t/m 2013 in gebruik voor zandwinning en de toegang was er strikt verboden. Door het schone witte zand is het water vaak erg helder al zul je er nauwelijks leven in aantreffen.

Met het SBB hebben we als NNDF een afspraak kunnen maken om er op een paar plekken, zie het kaartje (bijlage) met de letters A t/m D te mogen duiken. Andere plekken, zoals bij de X zijn niet veilig en verboden.

De afspraak met SBB is gemaakt voor één jaar en tegen het einde van 2016 zullen we zien of de duikmogelijkheden mogen worden voortgezet.
De weg naar het Gasselterveld gaat een flink stuk door het bos over een kasseien-weg en zandpaden. Deze wegen zijn ver-boden voor auto’s en waar je ALLEEN met toestemming van SBB toegang tot hebt.
Wil je er gaan duiken dan moet je dit minimaal 48 uur van te voren, per e-mail bij de NNDF aanvragen. Dit op uitdrukkelijk verzoek van SBB!  Wil je in het weekend duiken, doe dit dan uiterlijk de woensdag ervoor.
Geef hierbij je naam, duikvereniging, aantal personen en met hoeveel voertuigen je wilt gaan duiken en natuurlijk de datum.
Na een bevestiging van ons mag je er dan gaan duiken, maar neem voor de zekerheid de e-mail van de NNDF mee.
Het is NIET toegestaan om in het donker, met je de auto in het bos te zijn. Dus voor de schemering invalt, moet je het bos weer uit zijn.

Meer informatie de route naar de plas en het logboek kun je vinden op: http://goo.gl/forms/sT9KISsheuqvC33y2

Logboek:
Met dit logboek willen we informatie verzamelen over duiken in het Gasselterveld.
Het duiken in het Gasselterveld is uitdrukkelijk, net als elders, voor je eigen RISCO.
Wil je je aanmelden voor een duik of meer informatie, neem dan contact op met de NNDF via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Als NNDF wensen wij je een prettige en vooral een veilige duik.

Bestuur NNDF

Voor een filmpje, gemaakt door VG-Diving uit Wildervank zie;
https://www.youtube.com/watch?v=W4BA3Q3_7js

 

Noord-Nederlandse Duikfederatie © 1970-2019   •   Mavanov Webdesign Groningen   •   Alle rechten voorbehouden